ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΩΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

• Οι εργαζόμενοι στο ιατρείο φοράμε πάντα χειρουργικές μάσκες σε όλους τους χώρους, ενώ κατά τη διάρκεια εργασίας σε ασθενή χρησιμοποιούμε επιπλέον ολομέτωπη (full face) προσωπίδα. Κάθε μέρα θερμομετρούμαστε.
• Όταν τηλεφωνήσουμε για επιβεβαίωση του ραντεβού, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε αν τυχόν έχετε πυρετό ή έχετε κάνει τεστ κορωνοϊού και έχει βγει θετικό, εσείς ή κάποιος από το στενό περιβάλλον σας.
• Οι ασθενείς και οι συνοδοί που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής θερμομετρούνται και πρέπει να φοράνε μάσκα ( υπάρχει ειδική σήμανση έξω από την πόρτα καθώς και στη ρεσεψιόν. Τη μάσκα οι ασθενείς την αφαιρούν στο χώρο των ιατρείων για να εργαστούμε στο στόμα τους και την ξαναβάζουν μόλις βγαίνουν από αυτά για να κανονίσουν άλλο ραντεβού ή να πληρώσουν. Προτιμούμε ανέπαφες συναλλαγές.
• Τις πόρτες εσωτερικές και εξωτερική προσπαθούμε να τις χειριζόμαστε εμείς και όχι οι ασθενείς. Παρ’όλα αυτά απολυμαίνουμε τα πόμολα πολύ συχνά.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΑ

• Η απολύμανση των επιφανειών στα ιατρεία γίνεται με υγρά πολύ πιο δραστικά από αυτά που χρειάζεται για να καταστραφεί ο κορωνοϊός εξαιτίας της φύσης της εργασίας μας. (Υπάρχουν πολύ πιο ανθεκτικά μικρόβια και ιοί που πρέπει να εξουδετερώσουμε για να είστε ασφαλείς). Οπότε ο κορωνοϊός στις επιφάνεις δεν αποτελεί πρόβλημα.
• Επιπροσθέτως μεταξύ των ραντεβού αποστειρώνουμε τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας ειδικές λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία UVC. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVC έχει πολύ μικρή διεισδυτική ικανότητα και χρησιμοποιείται για την ελάττωση της μόλυνσης του αέρα και των επιφανειών σε ειδικούς χώρους εργασίας (π.χ. χώρους ασηπτικής παρασκευής).
• Για να αντιμετωπίσουμε την πιθανή μόλυνση του αέρα των ιατρείων αλλά και της αίθουσας αναμονής έχουμε εγκαταστήσει ισχυρές λάμπες ακτινοβολίας UVC στο εσωτερικό του κεντρικού κλιματισμού εκεί που ανακυκλώνεται και ανανεώνεται ο αέρας. Έτσι εξουδετερώνουμε το πιθανό μολυσμένο αερόλυμα (spray) που παράγεται κατά τη διάρκεια των οδοντιατρικών εργασιών και μπορεί να κυκλοφορεί στους υπόλοιπους χώρους των ιατρείων.
• Συμπληρωματικά μόλις ο ασθενής καθίσει στην οδοντιατρική έδρα κάνει πλύσεις για 30” με οξυγονούχο διάλυμα για να μειωθεί η πιθανή παρουσία του κορωνοϊού στο σάλιο του.
• Τέλος στην αίθουσα αναμονής υπάρχει καθαριστής αέρα με φίλτρα που συγκρατούν τα μικρόβια και εσωτερική λάμπα UVC για επιπλέον φροντίδα των ασθενών και των συνοδών τους.